joi, 3 septembrie 2009

Crede si nu cerceta

Iesi afara...asaza-te pe o banca ...relaxeaza-ti corpul apoi goleste-ti mintea....uita-te in jur...incearca sa privesti tot ce ti se iveste in cale pana la cel mai mic detaliu...pan la cel mai marunt lucru....De ce oare exista toate aceste lucruri? Exista pentru ca le-a creat Dumnezeu? sau e din cauza ca planeta a evoluat? Daca te gandesti,TU,cititorule, de ce incep sa dezbat aceasta problema care de ceva vreme a inceput sa fie doar o chestie plicticoasa ...atunci citeste-mi urmatoarele randuri si ai sa vezi ;)
Pentru inceput ar trebui sa iti scoti din cap toata chestia Bine=Dumnezeu,Rau=Satana.Ti se pare cumva o blasfemie? pai te intreb si eu ca tot prostu....tu de unde stii ca lucrurile stau chiar asa? De ce atunci cand Dracu face ceva si un om sufera toata lumea zice : "aaa....asta-i mana diavolului....face RAU"? si de ce atunci cand Dumnezeu face un om sa sufere lumea zice ca : "fiule ....Dumnezeu te-a pus la incercare "...deci mie chestia asta mi se pare un total bullshit ;) ca pan` la urma urmei el ar trebui sa ne iubeasca indiferent de ce ar fi nu? Nu cred ca intelegi cititorule de ce incep sa pun intrebarile astea.....incerc sa te fac sa pricepi ca nu toate lucrurile sunt asa cum par.....Gandeste-te asa....Tu ca un bun crestin ce esti...crezi ca daca nu-l venerezi pe Dumnezeu atunci vei ajunge in iad corect? bine....pai cei care sunt budhisti?sau taoisti? sau mai stiu eu ce religie?ei ce fac? nu vor ajunge tot in iad? ca doar nu-l venereaza pe Dumnezeu :|
Dar intrebarea la care vreau sa te gandesti cel mai mult si cel mai mult .....de exemplu Budha...intemeietorul budhismului .....ar fi trebuit sa stie de Dumnezeu nu? ca doar pan la urma urmei....toti ne tragem din Adam si Eva care au inceput sa creada in Dumnezeu si sa ii fie frica de el....si pan la urma omenirea s-a redus la Noe si familia lui....si ei au inceput sa populeze Pamantul.....deci toti copii si nepoti si stranepoti si asa mai departe ar fi trebuit sa stie de Dumnezeu nu? si astfel ajungem din nou la Budha....si el ar fi trebuit sa stie de Dumnezeu...pai atunci daca si el ar fi stiut de ce a mai infintat o alta religie?k doar pana mea ...care naiba vrea sa ajunga in Iad?asta a fost doar un exemplu....probabil ca veti gandi ca e puterea omului de a alege.....eu sunt de parere ca asa e ...a fost pur si simplu puterea omului de a alege....si mai sunt de parere ca Budha nici nu avea cea mai mica combinatie cine-i ala Dumnezeu ;)

8 comentarii:

dolce spunea...

1. in toate religiile lumii exista conceptia de bine si rau, deci si un budist care duce o viata curata poate ajunge in rai ;)
2. kestia knd se intampla cuiva o kestie najpa si e vba d mana cui ii este e doar o vorba kre nu mi se pare demna d luat in serios.
3. BUDDHA NU A INTEMEIAT NICI O RELIGIE. Siddharta Gautama, un printz hindus(ca etnie, nu ca religie) a facut multe fapte bune la viata lui, a ajutat multi oameni, iar dupa moartea sa oamenii l-au numit Buddha(cel iluminat) si au ajuns sa il venereze.
4. Prin trecerea timpului, oamenii au migrat, au disparut fel de fel de obiceiuri si astfel s-a ajuns la ateism. asta se poate observa si in ziua de astazi, iar omul, din nevoia de a explica multe fenomene a creat diverse religii. (n.r.: budismul, hinduismul, religiile antice politeiste, etc.). Un alt mod de aparitie a unor religii este interpretarea cartilor vechi ale crestinismului(mozaismul, islamismul, religiile protestante si chiar catolicismul). Si ca sa termin totul cu un semn de intrebare. Tu stiai ca exista in Argentina cateva zeci de oameni care au renuntzat la catolicism dupa ce Maradona a dat un gol cu mana si a zis k a fost mana lui Dumnezeu, iar acum astia se inchina lui? Stiai ca Maradona nu vrea sa fie o zeitate si nu intelege de ce oamenii aia il venereaza?

Pliznau spunea...

1.citeste-mi mai bine postu` ;) eu am spus sa va iasa din cap ca GOD=bine si SATAN=rau ;) nu am spus sub nici o forma ca un budhist nu poate ajunge in rai ;)
2.aici nu e faza de luat in serios sau nu...e vorba de conceptia omului ;)
3.Nu avea nici cel mai mic rost sa stau sa povestesc acuma cine si ce a facut...era un detaliu in plus si devia de la subiectul postului...
4.ar fi doar una din explicatii...tu mi se pare ca pleci de la premiza ca chiar a fost candva doar Noe si familia lui pe Pamant si nimeni altcineva....mi se pare ....not real!
si da stiam de faza cu maradona :) e alegerea lor :P

Anonim spunea...

o sa fac ceea ce fac eu de obicei..adik o sa critic. articolul e cam slabut..
"trebuii" se scrie cu un singur i..de fapt niciodata nu se scrie cu 2 :))
si "ve-ti" ..legat. mama ei de cratima!
si corect se zice "asaza" nu aseaza..chiar dak suna mai de la tzara ;)
stii cine sunt..;)

Anonim spunea...

cred ca esti tare suparat pe Dumnezeu...:))..
in primul rand..cred ca lucrurile trebuie luate altfel..GOD..cum zici tu..e unul pentru toti..deci...indiferent daca e Buddha sau Allah..sau oricine altcineva..tot Dumnezeu e-si intruchipeaza binele...iar SATAN..raul.
Fiecare poate s'o ia cum vrea..pana la urma ..nimic nu e sigur.Deci,daca nu e sigur ca lumea a inceput cu o familie..de ce sa fie cum spui tu?
Cred ca..totul tine de feeling.Crezi in cine vrei..
Si..parerea mea..indiferent in cine crezi..poti ajunge in rai..sau.. de ce nu,in iad?
Cel mai important..e ...sa crezi in ceva.:)
p.s.1.si tocmai..ideea e sa cercetezi..:)..
p.s.2. crede'ma..poti sa scrii o mie de lucruri..nu vei reusi sa schimbi parerea nimanui..pentru ca totul e relativ...si prin urmare..fiecare crede in cine vrea.Ideea e..ca ..acolo..undeva,cu siguranta exista un Dumnezeu:)

Pliznau spunea...

Deci anonimu de mai sus e prost sau prost? :) scuze ca te fac prost dar asta esti si insist ;) cum pana mea poti sa zici ca budha e Dumnezeu....budha a fost om;) si il chema Siddharta Gautama ;) pana si dolce zice asta si crede-ma...tipu e o encarta pe umana :D
si ziceai ca ideea e sa cercetezi ....cred ca nu ai inteles ideea sintagmei "Crede si nu cerceta"...tipule ...vorba asta are rolu de-a inchega mai bine efectul de turma....daca cercetezi scapi de acest efect....daca nu cercetezi ramai afectat...tu te-ai contrazis...ai spus ca trebuie cercetat...si ca trebuie sa crezi in ceva....une scrie ca trebuie sa crezi in ceva? :)si uite.....tu ziceai ca Dumnezeu=bine Satana=rau orice ar fi....pai intra putin pe www.churchofsatan.com si documenteaza-te sau mai bine poti citi Biblia Satanista de Anton Szandor LaVey ;) si ai sa observi ca nu e chiar asa cum zici ;)

Danutsa spunea...

[b]Flacau, nu vreau sa iti comentez postul sau posturile, cel putin nu deocamdata. Voiam doar sa te anunt ca am reusit sa intru pe blogu tau :D. Noapte buna, cu toate ca tu la ora asta te uiti la Final Destination 4 >:P. [/i]

Danutsa spunea...

Am pus HTML-ul prost in ultimul comentariu :)). Scuze.
Si btw, adresa aia ii la pleasca, am pus-o pt ca nu-mi place sa fiu anonim :))).

Junky spunea...

Fratik, erai spart cand ai scris despre dumnezeu si toate alea :))
Oricum...daca te plictisesti il poti citi ca e interesanta parerea ta, cu toate ca eu sunt ateu